Strona główna
Wyprawka kl. 1 SP
Wyprawka dla ucznia klasy I Szkoły Podstawowej
Wyposażenie piórnika
- Kredki drewniane
- 2 ołówki
- Temperówka z pojemnikiem
- Gumka
- Klej w sztyfcie
- Nożyczki
- Linijka
- Wyposażenie szafki
- Kredki Pastele
- Plastelina (12 kolorów)
- Kolorowe wycinanki
- Blok techniczny: biały i kolorowy A4
- Blok rysunkowy: kolorowy A4
- 2 teczki na gumkę
- Farby plakatowe + 2 pędzelki: gruby i cienki
Prosimy, aby wszystkie rzeczy były czytelnie podpisane.
Pozostałe przybory
Strój gimnastyczny w worku (worek podpisany) - biała koszulka, czarne lub granatowe spodenki, skarpetki, sportowe obuwie (np. tenisówki).
Tornister ucznia zawiera:
- Podręcznik część 1
- Ćwiczenia część 1
- Piórnik z wyposażeniem jw.
- Zeszyt w cienkie linie ( z cienką czerwoną linią ) 16 – kartkowy
- Zeszyt w kratkę – 16 kartkowy
- Notes lub zeszyt w kratkę do korespondencji z danymi dziecka (imię i nazwisko dziecka oraz imiona i nazwiska rodziców z aktualnymi numerami telefonów).
- Śniadanie oraz coś do picia (w plastikowej butelce lub bidonie).
Zeszyty, ćwiczenia i podręczniki proszę obłożyć w przezroczystą okładkę i podpisać.
Nowość! Zamów posiłek online
Z radością informujemy, że od 08.09.2025 wprowadzamy nowy system Zamów posiłek.
Rejestracja już trwa!
Kliknij poniższy link:
Podręczniki 25/26
e-dziennik
Nabór do świetlicy 2025/2026
Aktualności
Konferencja podsumowująca projekt - "Lets`s talk about Math"
Konferencja podsumowująca i upowszechniająca efekty projektu „Let’s talk about Math!” zrealizowanego oraz sfinansowanego w ramach programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021–2027 (FERS) w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 16 w Gorzowie Wielkopolskim już za nami
20 uczestników, zarówno uczniów jak i nauczycieli zaprezentowało rezultaty swoich działań, które w innowacyjny sposób przyczyniają się do rozwoju procesu nauczania w ZSO nr 16
Każdy z obecnych uczestników konferencji otrzymał pen drive z prezentacją efektów, których to zakup został sfinansowany z Funduszy Europejskich w ramach projektu „Let’s talk about Math!”programu FERS
Mieliśmy zaszczyt gościć na spotkaniu nauczycieli i dyrektorów gorzowskich szkół podstawowych i ponadpodstawowych zainteresowanych tematyką projektów międzynarodowych
Ogromne podziękowania kierujemy do Pań prelegentek, które podzieliły się z uczestnikami wyjątkową wiedzą i doświadczeniem oraz z entuzjazmem opowiadały o swoich działaniach
Pani Karolinie Jankowiak - Szkoła Podstawowa nr 15 imienia Wojska Polskiego w Gorzowie Wielkopolskim
Pani Magdalenie Brodzińskiej- III LO w Gorzowie Wlkp.
Paniom: Kamili Karolczuk, Anecie Sulikowskiej, Ewie Czuba-Martyńskiej,
Szkoła Podstawowa nr 13 w Gorzowie Wielkopolskim
Pani Agata Karolczyk-Kozyra I LO Wschowa
Dziękujemy pani Bogusławie Wiśniewskiej oraz pani Elżbiecie Lipowskiej, koordynatorkom Regionalnych Punktów Informacyjnych w Gorzowie Wielkopolskim za dodatkowe wsparcie merytoryczne w trakcie spotkania
Nasze podziękowania kierujemy również do pana Mirosława Kwiatkowskiego, konsultanta języka angielskiego i edukacji europejskiej w Wojewódzki Ośrodek Metodyczny w Gorzowie Wielkopolskim oraz pani Agnieszki Loc-Kuchcińskiej, przedstawicielce Wydziału Edukacji w Gorzowie Wielkopolskim za udział w konferencji
Obecne na spotkaniu osoby, mogły skorzystać z poczęstunku kuchni śródziemnomorskiej
przygotowanego przez uczestników projektu
Konferencja odbyła się pod Patronatem Honorowym Marszałka Województwa Lubuskiego Lubuskie oraz Lubuskiego Kuratora Oświaty Kuratorium Oświaty w Gorzowie Wielkopolskim
dziękujemy!
5
Wycieczka kl. 1d do laboratorium
Klasa 1d wybrała się na wycieczkę do kolorowego laboratorium gdzie wykonały pachnące mydełka i klejące się slajmy.
Po warsztatach udaliśmy się na smaczną pizzę, lody. Nie obyło się też bez wspaniałej zabawy na placu zabaw.
28
Projekt “Zdrowo jem, więcej wiem” – klasa 2a
Projekt “Zdrowo jem, więcej wiem” – klasa 2a
Uczniowie 2a wzięli udział w wyjątkowym projekcie edukacyjnym pod hasłem „Zdrowo jem, więcej wiem”. Był to czas pełen nauki, zabawy i twórczej pracy!
Dzieci dowiedziały się, jakie są zdrowe zamienniki słodkich i słonych przekąsek, ile cukru i soli zawierają popularne produkty, a także które warzywa i owoce pochodzą z Polski, a które trafiają do nas z różnych zakątków świata
.
Nie zabrakło również działań artystycznych – uczniowie uczyli się składać statek z origami, tworzyli własne opowiadania i ilustracje o zdrowym odżywianiu, a także wspólnie opracowali Kodeks Mądrego Klienta, który pomoże im podejmować świadome wybory podczas zakupów.
Brawo dla klasy 2a za zaangażowanie i wspaniałą pracę!
Zdrowe nawyki – to najlepszy start w przyszłość!
9
III miejsce w GP ALKS AJP Gorzów dla Kamili Stachoń z kl. IVb
15.06.2025 Kamila Stachoń z klasy IVb zajęła III miejsce w chodzie na 2 km podczas zawodów Grand Prix ALKS AJP Gorzów.
Gratulujemy!
Laura Turek w finale Ogólnopolskiego Konkursu Piosenki - Wygraj Sukces.
Warsztaty filcowania
Klasy 1 B, 1C uczestniczyły w warsztatach filcowania. Klasa 2C próbowała swoich sił lepiąc z gliny. Zajęcia odbywały się w JaWa Łośno. Pracowity dzień, mnóstwo doznań, śmiechu i cała masa wiadomości na temat roślin i zwierząt. I najważniejsze wspaniała zabawa.
Kiełbaski z ogniska pyszne.
Więcej zdjęć:
7